Varza a la Cluj

de vickyduta in Pui, 20 Dec 2010 | 11481 vizualizari

 

Am tot cautat m-am tot inspirat pana la urma am ajuns sa fac propria mea varianta de varza a la cluj ce sa dovedit a fi o mancare excelenta, exact pe gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 verze mai mici
  • 1 pahar smantana
  • un piept de pui (sau pulpe dezosate)
  • 1 ceapa potrivita
  • condimente de pui
  • 2 rosii sau putin bulion
  • ceva afumatura (eu am avut coaste afumate)
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Tocam varza pe care o frecam bine cu sare, o lasam sa se inmoaie putin intre timp ceapa tocata solzisori o calim in putin ulei, cand sa inmuiat se pune intr-o oala varza adaugam ceapa calita, amestecam bine pana se inmoaie varza punem putin piper. Separat se taie fasiute carnea de pui se condimenteaza dupa gust si se prajeste putin in ulei, am adaugat si putina carene afumata.

In vasul roman am pus un strat de varza calita, punem rosii taiate cubulete, am adaugat carnea prajita, punem jumatate din paharul cu smantana apoi restul de varza mai adaugam rosii , smantana si  costitele afumate deasupra. Se da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora la foc potrivit.

Se serveste calda alaturi de mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata asiatica cu pui, taietei si sos de arahide facut in casa